HotelbladHotelblad
Forgot password?

Goedkope stedentrip naar Frankrijk met vliegtuig of trein

Goedkope stedentrip naar Frankrijk met vliegtuig of trein

La belle France

Flaneren langs de boulevard in Nice of bezoek met je geliefde de romantische stad Parijs. Voor een stedentrip Frankrijk bieden deze levendige steden je al het vermaak dat bij een stedentrip Frankrijk hoort: cultuur snuiven, ontspannen en lekker eten. Geniet op een terrasje van een baguette met een glas Franse wijn en bedenk alvast wat je morgen wilt gaan doen. ‘La belle France’ wacht op je!

Geen kans om je te vervelen

Uitrusten op een druk terras met een ‘café-au-lait’ en een baguette in hartje Parijs. Om vervolgens verder te slenteren langs de luxe boetieks en de grote winkelketens. Of tot in de late uurtjes dansen in een exclusieve club in Nice. Prachtige foto’s maken van de Côte d’Azur of (zonder flits) de schilderijen in het Louvre vereeuwigen. In de Franse steden is het onmogelijk om je te vervelen. Tijdens een korte stedentrip kun je in weinig tijd veel bekijken.

(Frank)rijk verleden

In de Franse steden kun je de rijke historie van het land proeven door een bezoek te brengen aan een van de vele bezienswaardigheden. Wat dacht je van de Nôtre Dame in Parijs. Jij en je kinderen kennen deze kathedraal misschien wel van het beroemde verhaal van Victor Hugo ‘De klokkenluider van de Nôtre Dame’. Of wat dacht je van het Archeologisch Museum in Nice. Hier kun je overblijfselen uit de Romeinse tijd bewonderen, zoals badhuizen, de ruïnes van een woonwijk en een amfitheater.

Waarschijnlijk is het bezoeken van een kerkhof niet het eerste waar je aan denkt bij een bezienswaardigheid van een stad. Het ‘Cimetière du Père-Lachaise’ kerkhof in Parijs is echter wel de moeite waard om te bekijken. Je kun hier wandelen in het fraai aangelegde park en langs de graven van vele beroemdheden lopen. Onder andere Edith Piaf, Jim Morrison, Frédéric Chopin en Karel Appel vonden hier hun laatste rustplaats. Bij de hoofdingang starten rondleidingen die je langs de beroemdheden van weleer voeren.

Flaneren in Frankrijk

Als je in de Franse steden rondkijkt, dan lijken alle Fransen wel te flaneren. Modieuze kleding en grote zonnebrillen zijn niet uit het straatbeeld weg te denken. Tijdens je stedentrip Frankrijk zijn er allerhande mogelijkheden om je als een echte Fransman of Française te voelen. Al slenterend over ‘Promenade des Anglais’ in Nice kun je de monumentale panden in Belle Epoque stijl bewonderen. Als je geluk hebt, dan kun je nog een plaatsje bemachtigen op één van de blauwe bankjes met uitzicht over de Middellandse Zee. In Parijs is het flaneren langs de Seine al sedert jaar en dag een populaire bezigheid. Het gedeelte dat ook wel ‘Berges de Seine’ wordt genoemd is erg geschikt voor een wandeling. Je vindt hier horeca, wandelpaden en zelfs drijvende tuinen.

Aan tafel

Ontdekt tijdens je vakantie de smakelijke keuken van Frankrijk. In een land dat bekend staat om zijn goede keuken is eten een waar feest voor de smaakpapillen. In de Franse steden vindt je een keur aan restaurants. Van sfeervolle authentieke bistro tot luxe sterrenzaak, de keuze is ‘très grande’. Frankrijk is een wijnland bij uitstek en dat kun je proeven tijdens je stedentrip. Er is volop keuze: rood, wit, rosé, in Frankrijk produceren ze het allemaal. Op je bord vind je typische Franse gerechten, zoals ‘escargot’, ‘coq-au-vin’ en ‘salade Niçoise’. Als je meer van andere keukens houdt, geen probleem. Nagenoeg alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd.

Comments are closed.