HotelbladHotelblad
Forgot password?

Goedkope stedentrip naar Parijs met vliegtuig of trein

Goedkope stedentrip naar Parijs met vliegtuig of trein

Parijs blijft verrassen

Stad van de romantiek, cultuur, historie en lekker eten. Alle clichés kloppen eigenlijk, maar een stedentrip naar Parijs blijft verrassen. U kunt al wel tien keer een weekendje in Parijs zijn geweest. Ook de elfde keer ziet u weer andere dingen en proeft u de stad opnieuw. Het uitzicht vanaf de Sacré Coeur is fascinerend, geniet van een osso-bucco op de levendige Marché des Enfants Rouges of ga op zondagochtend hardlopen langs de Seine. Ook dat is Parijs… Deze stad is adembenemend. Alleen al met het bezoeken van alle musea kunt u een week bezig zijn. Houdt u van mode? Oh lá lá, wie chique wil winkelen gaat naar de Rue du Faubourg Saint-Honoré. Terwijl de hipsters in de conceptstores Colette of Merci dat jurkje kopen dat nog niemand heeft in Nederland.

 

Parijse metro

In Parijs reist u het snelst met de metro. De Métropolitain uit 1900 rijdt van 5.00 uur ’s ochtends tot 1.00 uur ’s nachts en in het weekend zelfs tot 2.00 uur. Sommige metrostations zijn beroemd. Bijvoorbeeld Station Champ de Mars voor de Eiffeltoren, Pigalle/Blanche voor de Moulin Rouge en Charles de Gaulle voor de Arc de Triomphe. Er zijn stations waar wel drie lijnen boven elkaar liggen. Als u bijvoorbeeld een midweek in Parijs bent, kan het voordelig zijn om een Paris Visite kaart te kopen. Voor nog geen 11 euro per dag reist u onbeperkt met het openbaar vervoer.

 

Wat maakt Parijs zo romantisch?

Zelfs op een druilerige middag tijdens uw stedentrip Parijs voelt u hier de romantiek. Dat heeft ten eerste te maken met de taal. ‘Mon amour’ klinkt toch een stuk zwoeler dan ’hee schatje’. U beklimt de Eiffeltoren of de trap van de Sacré-Cœur, maakt ’s avonds een wandeling door Montmartre, flaneert langs de Seine, reist met de metro en gooit een euro in de koffer van een straatmuzikant. Dan weet u dat u echt in Parijs bent…

 

Last Minute stedentrip Parijs

Bij TUI vindt u hotels en appartementen in Parijs in alle soorten en maten. Parijs is snel en goed te bereiken met de trein, auto of vliegtuig. Met de trein bent u vanuit Nederland in 3,5 uur in het centrum van Parijs. En als u de Thalys ruim van tevoren reserveert, is een retourtje heel goedkoop. Maar omdat Parijs zo dichtbij ligt, is het ook ideaal voor een Last Minute met eigen vervoer. Vanaf Utrecht is het slechts 475 kilometer.

 

Vliegen naar Parijs

Met het vliegtuig bent u ook heel snel in Parijs. U vliegt al binnen een uur vanaf Schiphol naar Parijs. Met een transfer vanaf de luchthaven wordt u voor de deur van het hotel afgezet. U hoeft zich, net geland met alle koffers en tassen, nog niet te verdiepen in het Parijse openbaar vervoer.

Tips in Parijs
  • Ga op Place des Vosges, net als veel Parijzenaren, op het gras liggen met een baguette, kaas en een fles wijn.
  • La Piscine Josephine Baker is een zwembad dat drijft in de Seine.
  • Parijzenaren houden van goede manieren. Als je ze fijngevoelig en heel erg aardig aanspreekt, blijken ze verre van arrogant en onbeschoft.
  • Ga in de avond zitten op de trappen van de Sacré-Coeur en geniet van het adembenemende uitzicht.
  • De toegang tot de permanente collectie van het Louvre, Musée d’Orsay en Musée Rodin is elke eerste zondag van de maand gratis.

Comments are closed.