Reis dit jaar af naar een idyllisch eiland dichtbij huis en breng uw stedentrip in het Verenigd Koninkrijk door. Stijg naar grote hoogtes in de London Eye of bezoek het kasteel van Edinburgh. ‘s Middags nipt u aan een lekkere ‘cup of tea’ en ’s avonds kunt u de ‘pub’ in voor een ‘pint’ en ‘fish & chips’. En morgen staat u weer een vol programma te wachten in een van de Engelse of Schotse steden.

 

‘London baby!’

Tijdens uw stedentrip in het Verenigd Koninkrijk is Londen een echte topper. In deze stad is zoveel te beleven dat u nooit uitgekeken raakt. Overwin uw hoogtevrees in de London Eye en kijk onder andere naar de rode bussen en de ouderwetse taxi’s die onder u door rijden. Of maak een rondje over de Theems en vaar onder de bekende Tower Bridge door.

Loop weer verder richting het imposante Parliament en maak een rondje om de Big Ben. Ondanks de immens grote klok vergeet u even helemaal de tijd. Ontdek de vele kamers van de ‘Queen’ in Buckingham Palace en blijf nog even hangen voor de wisseling van de wacht.

 

Eindeloos winkelplezier

Naast de bekende bezienswaardigheden, is er nog veel meer te beleven in Londen. De echte shopfanaat kan uren ronddwalen in het luxueuze Harrods of in de winkelstraat Oxford Street waar de bekende ketens te vinden zijn. Leuke en sfeervolle boetiekjes vindt u onder andere in Carnaby Street en Sevendials.

Voor een bijzondere shopervaring kunt u de overdekte markt van Covent Garden bezoeken en u naderhand neervlijen op een van de gezellige restaurants. Maar een bezoek aan een typisch Londens pub is ook een belevenis. Bestel een ‘pint’ en ‘fish & chips’. Deze werkt u er de volgende dag weer makkelijk vanaf met het overvolle programma.

 

‘Off with her head!’

Wijk van de gebaande paden af tijdens een stedentrip Verenigd Koninkrijk en ontdek het eigenzinnige Schotland. Het boegbeeld van de Schotse stad Edinburgh is Edinburgh Castle. Deze pronkt vanaf een rots boven de stad uit. Wanneer u hier bent, heeft u een prachtig uitzicht over een typisch Schots landschap met groene heuvels.

Eenmaal beneden kunt u de beroemde straat Royal Mile bewandelen die leidt naar Hollyrood Palace. Bezoek hier de vertrekken van Mary, ‘Queen of Scots’ die niet alleen haar man had vermoord: ze had ook een complot gesmeed tegen de befaamde Virgin Queen Elisabeth. Dat heeft haar uiteindelijk de kop gekost, letterlijk en figuurlijk.

 

Nauwe steegjes en mals vlees

In de sfeervolle hoofdstraat van Edinburgh valt echter nog veel meer te ontdekken. In een van de zijstraten ligt de bijvoorbeeld de St. Giles Kathedraal. De authentieke, robuuste uitstraling aan de buitenkant en de kleurrijke glas-in-lood decoraties aan de binnenkant maken deze kerk een mysterieus gebouw.

Als u richting Waverley Station afreist, moet u haast wel door Cockburn Street. Hier wordt u omgeven door mooie gebouwen waar speciaalzaakjes in gehuisvest zijn. Het middeleeuwse raster van Edinburgh komt u hier tegen in de verschillende nauwe steegjes zoals ‘Anchor Close’. U krijgt een sterk ‘Jack The Ripper’ gevoel als u deze nauwe steegjes met trappetjes betreedt…

Als u klaar bent met het bekijken van alle culturele bezienswaardigheden kunt u ook lekker eten in Edinburgh. ‘The Ship of Shore’ is een luxe visrestaurant waar ze de lekkerste vis van het Verenigd Koninkrijk serveren. Wilt u de Schotse keuken proeven tijdens uw stedentrip? Dan kunt u naar binnen stappen bij ‘The Grain Store’. Het vlees is hier zo mals dat uw mes er doorheen glijdt.

 

Queen Elisabeth of Mary Queen of Scots?

Gaat u de vertrekken van Queen Elisabeth of die van Queen Mary bezoeken tijdens uw stedentrip Verenigd Koninkrijk? Wat u ook mocht kiezen, bij TUI vindt u de juiste accommodatie waar u fijn kunt overnachten Ga een ‘culturele’ stedentrip tegemoet tijdens een verblijf in een 3 sterren hotel vlakbij het British Museum in Londen. Of boek een overnachting onder een geruite Schotse deken in Edinburgh in een kleinschalige Bed & Breakfast. U vindt alle mogelijkheden op TUI.nl.