Tijdens uw stedentrip Nice kunt u genieten van al het aangename dat de Côte d’Azur u te bieden heeft. Wie naar Nice komt kan genieten van het schitterende blauwe water en het goudgele strand. Flaneer daarna langs de door palmen, pijnbomen en platanen omlijste ‘avenues’ en strijk neer op een terrasje aan de bekende ‘Promenade des Anglais’. Laat de ‘Belle Epoque’ herleven in deze mondaine stad aan de Franse Middellandse Zeekust.

 

Nice is ‘Nice’

De woningen in barokstijl, de kleurrijke markten en de vele bars en bistro’s maken van Nice een gezellige stad. Deze sfeer is op zijn best tijdens het carnaval van Nice of het Jazzfestival die jaarlijks gehouden worden. Muzikanten en praalwagens vullen de straten rond de lente en in juli is de stad een paradijs voor Jazzliefhebbers. Naast muziek biedt Nice ook veel cultuur. U kunt uw ogen uitkijken in de ‘Notre Dame’ van Nice. Deze gotische kerk is op en top Frans. Dit was de wens van de stad nadat het graafschap van Nice weer in de handen van de Fransen kwam na de Italiaanse bezetten. Nice is in alle gevallen ‘nice’!

 

Bon appétit

Op het terras kunt u genieten van een Franse ‘baguette’ met een glas heerlijke rode of witte wijn. Dit terwijl u misschien wel wacht op uw ‘escargots’. Op culinair gebied zijn de Fransen ware meesters met hun veelzijdige, smakelijke keuken. Nice biedt u uiteraard de traditionele Franse specialiteiten. De keuken van Nice is echter bovendien beïnvloed door de Italiaanse. Eenmaal in Nice moet u zeker de wereldberoemde ‘salade Niçoise’ proberen. Nu nog kiezen tussen de vele restaurants en eetcafées die u in het centrum vindt.

 

Actief aan de kust

Nice ligt aan de Middellandse Zee en biedt veel mogelijkheden op het gebied van watersporten. Aan het strand ‘Castel’ kunt u lekker relaxen tussen het shoppen door, maar u kunt ook iets actiefs op het water ondernemen. In een band achter een motorboot aan, snorkelen of parasailen. Dit zijn maar een paar van de voorbeelden. Ook voor kinderen is er voldoende te doen en er is toezicht op uw kids mocht u ze even uit het oog verliezen. Al fietsend langs het strand kunt u genieten van de onstuimioge branding met de charmante stad op de achtergrond.

 

Van wereldberoemde merken tot vlooienmarkten

Nice is een stad van uitersten. In het bekende Franse warenhuis ‘LaFayette’, vindt u de wereldberoemde merken zoals Chanel en Vuitton. Langs de haven van Nice vindt u juist de vlooienmarkt ‘Les Puces’ en de antiquairs. Tijdens uw stedentrip kunt u de stad verkennen terwijl u tussen de ambachtelijke producten op de kleurrijke markten van de ‘Place Masséna’ snuffelt. U kunt uw neus ook achterna gaan op het plein ‘Cours Saleya’, waar vrijwel dagelijks een bloemenmarkt gehouden wordt. Dichtbij het plein vindt u parfumerie ‘Molinard’. Hier kunt u zelf een geur samenstellen. Dit persoonlijke luchtje kunt u mee naar huis nemen als een ‘geurige’ herinnering aan Nice.

 

Met TUI naar het veelzijdige Nice

Als u kiest voor een stedentrip naar Nice met TUI, dan heeft u ruime keuze uit hotels. Overnacht in een 3 sterren hotel, met een zeer centrale ligging. In het oude centrum van Nice vindt u een prachtig 4- terren hotel met een dakterras, waar het heerlijk bijkomen is na een dag vol indrukken. Wilt u graag in luxe verblijven tijdens uw stedentrip in Nice? Kies dan voor een 5 sterren hotel waarbij u uitzicht heeft over de baai.