HotelbladHotelblad
Forgot password?

Goedkoop op wintersport in Italië

Goedkoop op wintersport in Italië

Een voordelige wintersport vakantie in Italië

De Italiaanse wintersportgebieden liggen aan de zuidzijde van de Alpen met als voordeel dat snijdende noordenwinden hier nauwelijks voorkomen. In de winter kan dat al gauw op een gemiddelde van 7 uur zon per dag uitkomen. En dat is toch wat u graag wilt, skiën in het decor van witte bergtoppen tegen een strakblauwe lucht!

De zonnige zijde van de Alpen

In de skigebieden van onder andere Val Gardena, Val di Fassa en Val di Sole liggen authentieke dorpjes naast moderne ski-resorts. Het populaire Val Gardena biedt de wintersportliefhebber ruim 175 kilometer aan pistes, van eenvoudig tot uitdagend, en bijna 100 kilometer aan langlaufloipes. Snowboarders kunnen hier terecht in het funpark van Ortisei en op de pistes.

Nagenoeg dezelfde faciliteiten vindt u in het Val di Fassa en Val di Sole. Zoekt u het wat hogerop dan is het skigebied van het Val d’Aosta tegen de Frans-Zwitserse grens een goed alternatief. Met de toppen van de Mont Blanc en de Monte Cervino als decor kunt u hier skiën tot een hoogte van ruim 3.400 meter.

In Italië zijn ze bovendien gek op de ‘bambini’… In de Dolomieten en de Alpen liggen fantastische skigebieden voor kinderen met veel oefenweides, groene pistes en sleemogelijkheden. Het is niet te hoog en niet te steil, maar wel uitdagend. Uw kinderen gaan in de ochtend naar de skischool, met Nederlandse leraren, terwijl u een lange tocht maakt door het glooiende Italiaanse landschap.

 

‘La dolce vita’

Wat een wintersport in Italië ook net even anders maakt, is de onbezorgde levensstijl van de Italianen. Het personeel in de vaak kleinschalige hotels zal u warm onthalen en er voor zorgen dat u zich helemaal thuis voelt. Persoonlijke service staat in Italië nog hoog in het vaandel. Als u uw kinderen meeneemt, heeft u in ieder geval geen probleem met het eten. De ene avond een heerlijke pizza ‘quattro formaggi’ uit de houtoven, de andere avond een ‘spaghetti carbonara’ of ‘lasagna’. En dat veelal in de ongedwongen sfeer van een karakteristiek restaurant. Neemt u er zelf een glas ‘lambrusco’ of ‘chianti’ bij en een ‘limoncello’ na? En dat allemaal tegen prettige prijzen.

De après-ski is misschien minder uitbundig dan in andere wintersportlanden, maar daarom niet minder gezellig. Uitzondering hierop vormt het mondaine Madonna di Campiglio in het Val di Fassa. Hier vindt u een enorme keus aan cafés en bars met als populairste bar ‘Suisse’ en discotheek ‘Des Alpes’. In Madonna di Campiglio is het zowel ‘on’- als ‘off piste’ zien en gezien worden. Voor welke wintersportplaats u ook kiest, laat u meesleuren in ‘La dolce vita’ van de Italianen.

 

De weg naar de Italiaanse Alpen

De Italiaanse Alpen liggen dichterbij dan u denkt. Vanuit Utrecht is het een kleine 1.000 kilometer. Als u met het gezin op wintersport naar Italië gaat, is dit veruit de voordeligste manier van vervoer. Met de skitrein is het ook 1.000 kilometer maar u komt een stuk uitgeruster aan. De trein rijdt ’s nachts dus u kunt een hapje eten en ook nog een oogje dicht doen. Dan staat u lekker fris op de latten.

In de schilderachtige omgeving van het Italiaanse berglandschap staan veel karakteristieke accommodaties. Grote en kleine chalets, appartementen direct aan de piste, hotels midden in het dorp of een familiehuis. Italië is bovendien verrassend scherp geprijsd. De hotels zijn vaak kleinschalig met veel aandacht voor persoonlijke service. TUI biedt compleet verzorgde skivakanties aan inclusief een 6-daagse skipas.

Daarnaast kunt u uw skihuur en skilessen er vaak bijboeken of een chalet huren. En als u met een groep gaat waarvan niet iedereen wil skiën dan kunt u ‘Inclusief skipas’ gewoon uitzetten voor één of meerdere personen. Een Last Minute wintersport naar Italië kan dus zelfs erg goedkoop worden. Houd de scherpe aanbiedingen en Last Minutes op TUI.nl scherp in de gaten. Ook de wintersport in Italië is ‘Bella Italia’ in optima forma!

Bekijk alle Wintersport vakanties Italië

Comments are closed.