HotelbladHotelblad
Forgot password?

Goedkoop op wintersport in Les Sybelles

Goedkoop op wintersport in Les Sybelles

Een voordelige wintersport vakantie in Les Sybelles

Les Sybelles is eigenlijk de verzamelnaam voor een skigebied dat ontstaan is nadat de skiliften van de dorpen Le Corbier, La Toussuire, Saint Sorlin en St. Jean d’Arves met elkaar verbonden werden. Tijdens een wintersport Les Sybelles kunt u afdalen van ruim 124 geprepareerde skipistes, of kies voor de extra lange latten en ontdek het ruime loipenetwerk in de Franse Alpen.

Overzichtelijk en groot skigebied

Het Franse skigebied Les Sybelles valt in een van de grotere skidomeinen van Frankrijk, namelijk in het departement Savoie en hier bevinden zich vier dorpen; Le Corbier, La Toussuire, St. Sorlin d’Arves, St. Jean d’Arves, met elk hun eigen karakter. Wanneer u uw wintersport Les Sybelles boekt bij TUI, verblijft u in een appartement in een van deze gezellige skidorpen. Bent u op een familievakantie met kids, dan raden wij een appartement in St. Jean d’Arves aan. Dit gezellige dorpje klein en rustig en de stoeltjeslift die uit het dorp vertrekt, zorgt voor een directe verbinding met het skigebied. Om de traditionele Franse ‘bergsfeer’ te proeven, kunt u het beste kiezen voor een verblijf in St. Sorlin d’Arves. Hier hangt een gezellige sfeer en voor een gezellig après-ski feestje met een Nederlands tintje, gaat u naar Le Barock. Dit gezellige restaurant met Nederlandse eigenaar heeft een zonnig terras, direct aan de piste.

Pas sinds 2003 bestaat dit skigebied en is gevormd door het samenvoegen van zes kleinere skigebieden. U vindt hier ruim 124 geprepareerde pistes. Skiën en snowboarden kan dus in overvloed tijdens een wintersport Les Sybelles.

De zes deelgebieden bij elkaar beslaan zo’n 310 kilometer en zowel de beginnende als de ervaren wintersporters zullen hier de gepaste uitdaging vinden. Zo is er 83 kilometer aan blauwe pistes en 19 kilometer aan zwarte pistes. Het overgrote deel, 209 kilometer, hebben de rode kleur. En met de zogeheten ‘veebergen’ is er weinig sneeuw nodig om van de pistes af te glijden. Vanaf het appartement van TUI is dit skigebied Les Sybelles makkelijk te bereiken, zo vindt u de eerste pistes al op zo’n 500 meter afstand.

 

Sneeuwzeker in de Franse Alpen

Les Sybelles is vooral in februari sneeuwzeker. Maar ook in januari en maart ligt er voldoende sneeuw als u de hoger gelegen pistes opzoekt. Met de sneeuwzekerheid en de ‘veebergen’ in dit gebied wordt een wintersport naar Les Sybelles ongetwijfeld een succes.

Als u even genoeg heeft van het skiën en boarden kunt u er ook voor kiezen om de extra lange latten om te binden. U vindt hier namelijk 55 kilometer aan geprepareerde loipen door het besneeuwde en het ruige berggebied van de Franse Alpen.

Bekijk alle Wintersport vakanties Les Sybelles

Comments are closed.