Mooie bestemmingen voor een duikvakantie

Duikvakantie Bonaire

Bonaire

Dat duiken op Bonaire zo'n populaire watersport is, is niet zo vreemd als u weet dat het eiland benoemd is tot de op één na beste duikbestemming ter wereld. Dankzij de mooie koraalriffen en het heldere zeewater is het zonder twijfel de mooiste duikplek van het Caribisch Gebied. Bent u een beginnend duiker, dan is het goed om te weten dat aan duikscholen op Bonaire geen gebrek is.

Duikvakantie Egypte

Egypte

Duiken in de Rode Zee is een van de dingen die iedereen in zijn leven gedaan zou moeten hebben. De circa 500 jaar oude koraalriffen maken Egypte tot de mooiste duikplek ter wereld. Met meer dan 1000 verschillende soorten bewoners onderwater en bijna 800 kilometer aan prachtig koraalrif zult u zich tijdens een duikvakantie blijven verwonderen.

Duikvakantie Malediven

Malediven

Op ca. 700 km van India bevindt zich een paradijs in de vorm van 1200 kleine eilandjes. Hoewel al deze eilandjes in 10 à 35 minuten zijn rond te lopen, zult u zich hier geen moment vervelen. Watersporten als duiken, snorkelen en surfen vormen één van de grootste trekpleisters van dit gebied en bovendien kunt u er heerlijk bruinen in de zon.

Duikvakantie Curaçao

Curaçao

Voor vakantiegangers zijn snorkelen en duiken op Curaçao de populairste watersporten. Met zo'n 19 kilometer koraalrif en meer dan 60 duikspots is dit ABC-eiland een prima duikbestemming. In de onderwaterwereld leven vele tropische vissen, waardoor u steeds weer een nieuwe soort ontdekt. Rond het eiland liggen bovendien een aantal scheepswrakken.

Duikvakantie Indonesië

Indonesië

Liefhebbers van duiken kunnen in Indonesië hun hart ophalen. Dankzij de Balinese Zee in het noorden en de Indische Oceaan in het zuiden heeft Indonesië een prachtige onderwaterwereld die ontdekt kan worden. De vele duikbestemmingen en de schoonheid van de kleurrijke (steen- en zachte) koralen, anemonen, vissen en schildpadden maken duiken in Indonesië.

Duikvakantie Jamaica

Jamaica

De Caribische Zee en de vele rivieren maken van Jamaica een ideaal vakantieoord voor watersportliefhebbers. Niet alleen duiken, zeilen, windsurfen, parasailen en waterskiën behoren tot de mogelijkheden, ook een tocht met een bamboevloot is een bijzondere excursie. Vaar over de Rio Grande of Martha Brae en ontdek de schoonheid van Jamaica vanaf het water.

Duikvakantie Thailand

Thailand

Het land staat bekend als duikparadijs, maar ook zeilers en golfers zullen zich hier prima vermaken. Het 'schildpaddeneiland' Koh Tao wordt beschouwd als de beste duikplek van Oost-Thailand. Naast de vele duik- en snorkellocaties voor zowel ervaren als beginnende duikers beschikt het eiland bovendien over een prachtig binnenland.

Duikvakantie Cuba

Cuba

Cuba is een ideaal land om te snorkelen, duiken en windsurfen. Holguín is een goede duikbestemming, mede dankzij het eilandje Cayo Coco ten noorden van de stad. Huur duikuitrusting en bewonder de wondere onderwaterwereld van Holguín. Bovendien zullen zowel liefhebbers van natuur als cultuur zich op dit Caribische eiland niet snel vervelen.

Duikvakantie Aruba

Aruba

Populaire watersporten in Aruba zijn duiken en snorkelen. Dankzij het heldere water van de Caribische Zee heeft u een prachtig zicht op de betoverende onderwaterwereld. U zult hier niet alleen mooie koraalriffen zien, u kunt ook het grootste scheepswrak van het Caribisch Gebied bewonderen. Liefhebbers van wrakduiken kunnen bij Aruba in ieder geval hun hart ophalen.

Duikvakantie Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Bent u een liefhebber van watersport, dan kunt u op de Dominicaanse Republiek uw hart ophalen. De Caribische Zee en Atlantische Oceaan bieden volop mogelijkheden voor ontspanning én actie. Wat dacht u van windsurfen en kiteboarden aan de noordkust van het eiland? Maar ook duiken en snorkelen zijn een prima tijdverdrijf tijdens uw vakantie.