Boek voordelige hotels in Parijs

09 May
2014

La vie en rose...

Parijs is met afstand de meest romantische stad van Europa. De duizenden lichtjes die de stad ’s avonds doen oplichten en de prachtige historische gebouwen zorgen voor een intieme, authentieke sfeer.

Parijs

Een wandeling langs de vele boekenstalletjes aan de Seine, genieten onder de Eiffeltoren of gezellig dineren in Quartier Latin, Parijs heeft het allemaal. Exclusief winkelen kunt u op de Champs-Élysées of in de Galeries Lafayette, in Parijs bevinden zich honderden boetiekjes, winkels en enorme warenhuizen waar u altijd vindt wat u zoekt. Ook de antiekmarkten zijn zeker een bezoekje waard.

Bovendien zijn de vele kerken vaak prachtig, bij de Notre Dame bevinden zich het hele jaar door vele toeristen en ook de Sacré Coeur is een topattractie. Deze prachtige kerk wordt elk jaar witter door het aparte type steen dat is gebruikt bij de bouw. De Sacré Coeur bevindt zich op de hoogste heuvel van Parijs en biedt dan ook een prachtig uitzicht over de stad. Schuin achter de kerk bevindt zich de schilderswijk. Vele schilders zijn daar elke dag bezig de vele bezoekers te portretteren en tonen enthousiast hun kunst.

Kunst vindt u ook in het Louvre waar onder andere de Mona Lisa van Leonardo da Vinci te zien is. Het ontwerp van het Louvre is al een attractie op zich. In dit paleis bevindt zich maar liefs twaalf kilometer wandelroute waardoor u zich uren kunt vermaken. Een paleis vindt u ook even buiten Parijs, het beroemde kasteel van Versailles. Hier woonden ooit Louis de 15e en zijn Marie-Antoinette. Tijdens de Franse revolutie werd deze laatste gevangen genomen in de Bastille, een nog steeds bestaand fort aan de oever van de Seine.

In Parijs is zoveel te doen dat u zich weken achtereen zou kunnen vermaken! Boek voordelige hotels in Parijs