Antwerpen ideale weekendje weg

13 Jan
2012

Antwerpen telt talloze gelegenheden waar men lekker kan eten en drinken en die symbool staan voor Vlaamse gezelligheid. Veel cafeetjes, restaurants en terrassen liggen aan de Keyserlei en de Groenplaats, in de trendy oude havenbuurt ‘Het Eilandje’ en in de Antwerpse studentenbuurt rond Ossenmarkt en Stadswaag. De stad is bezaaid met historische gebouwen en monumenten.


Park inn by Radisson Antwerpen

De bruisende havenstad Antwerpen ligt aan de oever van de Schelde. Het is één van de oudste steden van België met een rijke geschiedenis.

In de stad worden al eeuwenlang diamanten verhandeld en tegenwoordig komen maar liefst acht van de tien diamanten die wereldwijd worden verhandeld minimaal één keer in Antwerpen.

Ook op het gebied van mode is Antwerpen een belangrijke stad. Het is een genot om hier te winkelen in de Meir, de boetiekjes in de Nationalestraat en het Grand Bazar Shopping Center. Wil je meer over mode te weten komen, ga dan naar het ModeMuseum.


97% van de gasten raadt
Hotel Park inn by Radisson
Antwerpen aan


Volgens de overlevering dankt de stad haar naam aan de reus Druon Antigoon die de hand van onwillige tolbetalers afhakte en in de Schelde wierp. Op de Grote Markt staat een standbeeld van de soldaat Silvius Brabo die de reus doodde, zijn hand afhakte en ook in de rivier gooide.


Stedentrip Antwerpen

De historische stadskern ligt rond de Onze Lieve Vrouwe kathedraal en de Grote Markt met de beroemde gildehuizen en het stadhuis. Antwerpen’s beroemdste inwoner, de Vlaamse meester Rubens, ligt begraven in de Sint Jacobskerk. Zijn werken zijn te bewonderen in het Rubenshuis en in de Onze Lieve Vrouwe kathedraal. De kerktoren van deze indrukwekkende gotische kathedraal is 123 m hoog en daarmee de hoogste in Nederland en België.


Gegarandeerd de beste prijs voor
hotels in Antwerpen


De stadsdierentuin in Antwerpen werd al in 1843 gesticht door de bekende zoöloog en plantenkundige Jacques Kets. Sindsdien heeft deze historische dierentuin zich steeds weten te vernieuwen om ook hedendaags publiek aan te kunnen trekken. Hotel Park Inn Antwerpen staat naast de dierentuin dus u kunt zo vanuit dit hotel naar de dierentuin wandelen. Ook andere hotels in Antwerpen zitten vlak bij de stadsdierentuin.